A bejegyzések listája

2011. március 3., csütörtök

Jászi Oszkár tér/utca

Egyes budapesti közterületek átkeresztelésről is szó van újabban, s a vitákban előkerült a szabadkőműves-ellenesség kártyája is:

'Szerinte [Tarlós] az is vállalhatatlan, hogy Budapesten közterületek olyan emberek nevét is viselik, akik teljes mértékben a demokratikus berendezkedés ellen tevékenykedtek, mint például az 1919-es népbiztosok. A főpolgármester a jelenlegi helyett egy másik budapesti teret nevezne el Moszkváról, így az egykori Széll Kálmán tér visszakaphatná régi nevét. Javasolja azt is: nevezzenek el közterületet az ’56-ot támogató Elvis Presley-ről. A Jobbik és SZDSZ más nevet javasolt. A városházáról is kihullott liberálisok az egykori szabadkőműves nagymesterről [sic! főmester!], Jászi Oszkárról neveznének el közterületet.
...

A felvetésre Raffay Ernő reagált lapunknak, a történész szerint felháborító a párt ötlete. „Javaslom az SZDSZ-nek, elégedjen meg azzal, hogy Jászi Oszkárról szabadkőműves páholyt neveztek el. A felvetés a budapesti lakosság provokációja” – fogalmazott Raffay.'



Forrás: http://www.magyarhirlap.hu/belfold/lesz_elvis_ter_sztalin_haynau_vegleg_kihuzva_.html

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum