A bejegyzések listája

2010. november 24., szerda

Amerikai színész anyagyilkossága - szabadkőműves felhangokkal

A Story Onlineban jelent meg a következő hír:


Lemészárolta anyját a fiatal színész

2010. november 24., szerda 03:30
Egy vallási rituálé keretében leszúrta, majd feláldozta anyját Istennek az Ugly Betty - Címlapsztori jóképű sztárja.

Elképesztő és egyben rettenetes tettre szánta el magát Michael Brea, akit leginkább az Ugly Betty - Címlapsztori című sorozatból ismerhetünk, legutóbb pedig a Step Up 3D-ben láthattunk. A harmincegy esztendős színész agya egyelőre ismeretlen okból elborult, és egy szabadkőműves rituálékon használatos karddal leszúrta anyját, miközben passzusokat skandált a Bibliából. A szomszédok az áldozat sikoltozása ellenére csak akkor hívták a rendőröket, amikor az alatta lakó párkányára vér csepegett.



A kiérkező járőrök azonban nem tudtak behatolni a lakásba, mert Michael eltorlaszolta az ajtót, viszont azt látták, hogy egy karddal rájuk vár a folyosón. Így megvárták, amíg kiérkeznek a mentők, akik pszichológiai képesítéssel is rendelkeznek, és ők le tudták beszélni az őrült aktort a további támadásokról. Ez viszont Mrs. Brea életébe került, ugyanis háromnegyed órát imádkoztak Michaelnek, hogy tegye le a fegyvert, és bontsa el a barikádot. Ezek után pedig esély sem volt megmenteni a szörnyű vágási sebeket szerző asszonyt.


A New York Postban közölt tudósítás alapján készülhetett a magyar változat - a többi amerikai lapban nem szabadkőműves, hanem szamuráj kardról tettek említést. A színész és a kard szabadkőművessége feltehetőleg azért merült fel, mert a szomszédok beszámolói szerint  Brea a Bibliából olvasott fel anyjának, kárhoztatva, hogy elfordult Jézustól és közben használta a Világegyetem építésze (architect of the universe) kifejezést. Megjegyzendő, hogy ezt a titulust Istenre így számos keresztény teológus, köztük Kálvin is alkalmazta, a szabadkőművesek pedig mindig a "nagy" jelzővel együtt használják: Great Architect of the Universe (A Világegyetem Nagy Építőmestere).

Chris Hodapp szabadkőműves író és blogger szintén furcsállja a színész szabadkőművességéről szóló híreket, ő és széleskörű szabadkőműves kapcsolatai nem tudnak arról, hogy Brae bármely páholynak is tagja lenne. Legfeljebb azt tartja elképzelhetőnek, hogy esetleg egy zugpáholy soraiba léphetett be.

Engedtessék meg nekem, hogy én is előálljak egy teóriával: akár még akár az is lehetséges, hogy Brae az Elveszett jelkép negatív főszereplője példáját követte - rituális gyilkossággal próbált ezotérián alapuló emberfeletti hatalomra szert tenni.


Források:

http://www.storyonline.hu/vilaghir/lemeszarolta_anyjat_fiatal_szinesz/28937/#hozzaszol

http://www.nypost.com/p/news/local/brooklyn/actor_fatally_stabs_mother_with_9vIHMHNhfIILwCHltCFXIL/1

http://www.examiner.com/comedy-in-national/ugly-betty-actor-michael-brea-kills-mother-with-samurai-sword-decapitates-her

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2010/11/brooklyn-murder-with-masonic-references.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Architect_of_the_Universe


http://szkp2.blogspot.com/2009/11/brown-dan-az-elveszett-jelkep.html

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum