A bejegyzések listája

2010. június 14., hétfő

Lucifer mobilon utasítgatta Albert Pike-ot

A hülyeség - vagy a kontrollálatlan "információ" átvétel, avagy szenzációhajhászás egyre csak terjed.

Most éppen egy arkansasi szörnyű szerencsétlenség felkeltette érdeklődés hátára gyömöszölték egyesek agymenéseiket. Mivel a vízáradat áldozatává vált nyaralótelep a szabadkőműves Albert Pike-ról kapta nevét, hát rögtön sátánizmussal vádolták meg az ott nyaralókat. Ez kb. ugyanaz, mintha nálunk az Ördögárok táján kirándulókat vádolnák ördögi praktikákkal.

Albert Pike az észak-déli polgárháború egyik déli tábornoka volt; könyörtelen, mint a többi tábornok. Ez igaz. Szabadkőműves is volt. Ez is igaz. A Morals and Dogma című műve alapkönyv az egyik amerikai szabadkőműves irányzat számára. Ez se kitaláció.

Az viszont, hogy sátánista lett volna, az már szemenszedett hazugság.

Könyvének egy vagy két bekezdésben megemlíti Lucifert, mint fényhozót, ugyanabban a kontextusban, ahogy az európai költők közül is jónéhányan. Vagy amiképpen Madách is szerepelteti Az ember tragédiájában.

Erre rácuppantak a mániákusok és mindenféle marhaságokat írtak róla.


2010.06.14. 11:25


Sátánista rituálék az árvízi tragédia előtt? 50 halott is lehet

Álmukban érte az arkansasi tábor lakóit a háromméteres cunami.

...

A véreskezű tábornok, mint névadó

A megdöbbentő tragédiával kapcsolatban az amerikai lapokban és internetes fórumokon több – helyenként bizarr – feltételezés is napvilágot látott. A legmegdöbbentőbb feltételezés szerint a kempingtábor rendszeresen sátánista rituálék helyszíne volt. A névadó Albert Pike tábornokot ugyanis az Egyesült Államok történetének legismertebb luciferiánus szabadkőműves nagymesterének tartják.
...

Lucifer szövetségese

Albert Pike a háború után 1870-ben megírta az Erkölcsök és dogma (Morals and Dogma) című könyvet, amelyet a skót rítusú szabadkőművesség „bibliájának” tartanak. Pike, aki az amerikai illuminátus szervezet vezetője is volt, az állította magáról, hogy személyes, napi kapcsolatban állt Luciferrel, akit a legmagasabb istenségnek tartott. A rituális kommunikációt egy karkötő segítette, amelyet Pike állandóan a kezén hordott.
...
Az első világháború célja – írta Pike 1871-ben - a Romanov dinasztia hatalmának megdöntése Oroszországban, hogy ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. A tábornok szerint egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között. A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.

A második világháború kirobbantásához a fasizmus és zsidóság, elsősorban a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.

Albert Pike elképzelése szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. Arra számított, hogy a két oldal kölcsönösen kimeríti ezáltal egymást, és ez előkészítené az egységes világrendet, az illuminátus eszme globális uralmát. 

...
Pike, miután kegyelmet kapott Johnson elnöktől, Washingtonban telepedett le. 1891-ben bekövetkezett halála után a Kapitólium közelében a legnagyobb amerikai Skót Rítusú Szabadkőműves páholy hatalmas emlékművet állított a „történelem legnagyobb tanítómestere” tiszteletére.

Morvay Péter / atv.hu / Washington Times / CNN


Forrás: http://atv.hu/kulfold/20100614_satanista_ritualek_az_arvizi_tragedia_elott_50_halott_is_lehet

Bár a szerző a Washington Timest és a CNN-t jelöli meg forrásként, az Albert Pike-ra vonatkozó passzusok Drábik János összeesküvéselméletes "Uzsora civilizáció" c. könyvéből származnak, ezt a MEK alapján ellenőrizhetjük.

Már az is szép dolog lenne Pike-tól, hogy Nostradamust messze felülmúlva már 1870-71-ben tudott az orosz bolsevik forradalomról, az olasz fasizmusról és a cionizmusról, amelyek mind jóval halála (1891) után jöttek létre. Az, hogy ő tervezte meg mindezeket, az már csak hab a tortán.

Pike-kal kapcsolatban már sok idétlenséget olvastam, viszont ez a karperec újdonság számomra. Tipikus mai elképzelés - ugye mobillal tartjuk a kapcsolatot a főnökkel...

Ezek a hülyeségek többet elárulnak az íróikról, mint a tárgyukról.

Pike Morals and Dogma című könyve számos címen megtalálható, ebben négy helyen fordul elő Lucifer neve, ezek a következők:

"To steal the livery of the Court of God to serve the Devil withal; to pretend to believe in a God of mercy and a Redeemer of love, and persecute those of a different faith; to devour widows' houses, and for a pretence make long prayers; to preach continence, and wallow in lust; to inculcate humility, and in pride surpass Lucifer; to pay tithe, and omit the weightier matters of the law, judgment, mercy and faith; to strain at a gnat, and swallow a camel; to make clean the outside of the cup and platter, keeping them full within of extortion and excess; to appear outwardly righteous unto men, but within be full of hypocrisy and iniquity, is indeed to be like unto whited sepulchres, which appear beautiful outward, but are within full of bones of the dead and of all uncleanness."

"They represent this Force, which presides over the physical generation, under the mythologic and horned form of the God PAN; thence came the he-goat of the Sabbat, brother of the Ancient Serpent, and the Light-bearer or Phosphor, of which the poets have made the false Lucifer of the legend."

"LUCIFER, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darknesss! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light, and with its splendors intolerable blinds feeble, sensual or selfish Souls ? Doubt it not! for traditions are full of Divine Revelations and Inspirations: and Inspiration is not of one Age nor of one Creed. Plato and Philo, also, were inspired. The Apocalypse, indeed, is a book as obscure as the Sohar."

"Hence it is that! certain beliefs are universal. The conviction of all men that God
is good led to a belief in a Devil, the fallen Lucifer or Lightbearer, Shaitan the Adversary, Ahriman and Tuphon, as an attempt to explain the existence of Evil, and make it consistent with the Infinite Power, Wisdom, and Benevolence of God."


Ezek egyszerű (vagy ízlés szerint mély értelmű) filozofálgatások; mindenesetre semmi sátánimádás nincs bennük.

Az állítólagosan Mazzinivel folytatott levelezése nem létezik, hamisítványról van szó. Az első említés Edith Starr Mille összesküvéselméletes Occult Theocrasy című könyvében még arról szólt, hogy Mazzini írt volna Pike-nak, s amelyben egy nemzetközi szabadkőműves irányító központra tett volna javaslatot. A következő változatot William Guy Carr Satan: Prince of This World című műve jelenti, ebben már Pike ír Mazzininek és utasítja a három világháború előkészítésére. Carr a forrással kapcsolatban azt írja, hogy a kézirat a British Museum könyvtárában ugyan nincs katalogizálva, de 1925-ben valaki ott olvasta és kivonatolta...

A Pike luciferiánizmusáról elterjedt hiedelmek egyébként Leo Taxil kolosszális csínyének melléktermékei, amellyel a katolikus egyházat és magát a pápát is 12 éven keresztül bolondította a szabadkőművességet "leleplező" fantasztikus kitalációkat tartalmazó műveivel.



Kapcsolódó írások:

A tragédiáról: http://www.todaysthv.com/news/local/story.aspx?storyid=106385&catid=2

A nyaralótelepről: http://www.hikercentral.com/campgrounds/101077.html

Albert Pike-ról: http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Pike

A Morals and Dogma: http://www.sacred-texts.com/mas/md/index.htm

Az állítólagos Pike - Mazzini levelezésről:

http://aprofan.blogspot.fr/2013/06/albert-pike-levelet-megirta-de-ki.html 

http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/pike_mazzini.html 


Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum