A bejegyzések listája

2008. augusztus 11., hétfő

Új műsorhoz új férfi kell?

Új műsorhoz új férfi kell?

Poraiból éledt fel főnixként a http://szabadkomuves.lap.hu linkgyűjtemény az utóbbi mintegy két hónapban.

A sokáig magára hagyott lapból sorra kipotyogtak az ideiglenesen nem elérhető lapok linkjei, mert nem volt, aki felülbírálja az automatizmust.

Most végre újra szaporodnak a linkek, például a Profán lapcsalád oldalai is bekerültek a gyűjteménybe. De bekerült egy riport a Nagyoriens ex-nagymesterével, megjelent a Nagyoriens új weblapja és két páholyának blogja, több wikipédia cikk.

Talán a legnagyobb új vállalkozása a lapnak a híres szabadkőművesek linkkel ellátott listájának dobozokba rendezése. Mára mintegy 77 magyar és 100 külföldi név található a lapon, köztük Allende és Pinochet, Gábor Andor és Kosztolányi Dezső, Lessing és Henry Ford - áldozat és gyilkos, vörös és (egy ideig) fehér, zsidó és zsidógyűlölő.

A hirtelen megnövekedett információmennyiség persze hibákat is tartalmaz, néhány link duplán fordul elő mint Frankel Leóé, vagy helytelen a magyar boxban szerepeltetni külföldi szabadkőműves listát.

Néhány esetben vitatott, hogy valóban szabadkőműves-e a szerepeltetett személy, pl. Márai, Robespierre, Reagan.

Nyilván nagyon sok név hiányzik, sok esetben kérdéses lehet, hogy annyira közismert-e valaki, hogy szerepeljen ezen a listán. De azért én Goya nevét igen csak hiányolom.

Még nem mindegyik kipotyogott link került visza, pl. a Tolerancia és Testvériség páholy sem szerepel, hiányzik Szalatnai Rezső Kempelenről szóló írása és egy-két kevésbé jelentős link.

Az weblap szerkesztésének újrakezdése nagy lendülettel indult meg, remélem, hogy ez tovább tart majd, mint az első periódus lelkesedése.

Gyanítom, hogy ez a megújulás szerkesztőváltás következménye lehetett, hiszen "Új műsorhoz új férfi kell!".

Eredetileg: http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=81689384&t=9027376


Utóirat:

Sejtésem rossz logikára épült - a régi férfi is tud új műsort produkálni.

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum