A bejegyzések listája

2012. augusztus 28., kedd

Ökörségek középiskolásoknak - tudományként eladva (eredeti)

Az 'Ingyenes tananyagok" című blogon (átköltözött a Tananyag.net -re) önjelölt guruk terjesztik félig megemésztett ismereteiket középiskolások számára, azt a látszatot keltve, hogy ezek birtokában majd könnyedén leérettségizhetnek.

Míg az informatikai vagy matematikai bejegyzések többé-kevésbé helytállóak (utólag alaposabban megnézve a Rápli által írt matematikai cikkek is borzalmasak) - s így ezek között is találhat az értő olvasó "csemegéket", a történelmi és irodalmi tartalmúak elkeserítőek. Talán a legelszomorítóbb a "A szabadkőművesség története", ami Rápli András klaviatúrája alól került ki. Néhány idézet a "számos összeesküvés-elmélet"-et elkerülő vélekedésekből, amelyek egyáltalán nem "abszurdak és megalapozatlanok".

"... A legjelentősebb a skót, majd az angol trón megszerzése, s hamarosan a brit régió (Írország, Skócia, Anglia, Dánia, Hollandia) királyi családjai a szabadkőműves vérvonalhoz (sic!) tartoznak.
...

1776-ban megalakul az Adam Weishaupt vezette illuminátusok rendje. Ez a szabadkőművesség egyik okkult ága, alapvetően sátánisták voltak, ezzel könnyedén kivívták az egyház haragját. Az akkori pápa egy rendeletben feloszlatja a rendet (sic!), a többi szabadkőműves páholy „papíron” kiközösíti. Azonban a rend nem szűnik meg annak ellenére, hogy néhány belső információt sikerül az egyháznak megkaparintani levelek formájában. Innentől csak szimbólumokkal kommunikálnak (sic!), bármely más módszer túl kockázatos lenne.
...
A francia szabadkőművesek olyan erős hatalmi bázisra tesznek szert, hogy egy összehangolt, forradalomnak leplezett (sic!) hatalomátvételt hajtanak végre. A puccs, közismertebb nevén a francia forradalom ...
...
a köznép új jogokat kapott, elkezdődött a feudalizmus felszámolása, valójában ezen kiváltságokért későbbi (sic!) függetlenségüket adták fel.
...
A francia hatalom máig szabadkőműves irányítás alatt van, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Párizs közepén díszelgő, 666 üveglapból kirakott óriási piramis, a Louvre (sic!).
...
A 13-ról viszont tudni érdemes, hogy egy dátumra utal. Egyik év októberében egy 13-ikai, pénteki napon (sic!) a rend tagjai számos egyházi méltóságot mészároltak le. Innen származik érdekességképpen a péntek-13 babona is.
...
Léteznek nyitott szabadkőműves páholyok is, ám ezek csak nevükben azonosak azzal az elittel, aki a világ számos országát irányítja. Az elit a médián keresztül kommunikál egymással szimbólumok és a szteganográfia segítségével (sic!).
...
Minden évben nemzeti ünnep, munkaszüneti nap a munka ünnepe néven elhíresült május elseje. Véletlen lenne, hogy az illuminátusok rendje 1776. május 1-jén alapult? (sic!)"

A fenti és az eredeti irományban szereplő sületlenségek bevallottan Drábik János könyveiből származnak. Az még becsületes dolog, hogy valaki bevallja, hogy honnan erednek az agymenései, az viszont rémületes, hogy az ilyesmivel szemben felvértezetlen középiskolásokat akarja mérgezni ezekkel.Forrás: http://www.tananyag.com/2012/08/a-szabadkomuvesseg-tortenete.html

Néhány hibás matematikai cikk:

http://www.tananyag.com/2012/05/mikor-konvergens-egy-sorozat.html

http://www.tananyag.com/2012/05/rendor-elv.html

http://www.tananyag.com/2012/08/teljes-indukcio.html

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum