A bejegyzések listája

2011. január 24., hétfő

A St. Stephen páholy új honlapja

A St. Stephen páholy emblémája

A Magyarországi Symbolikus Nagypáholy keretei között angol nyelven dolgozó St. Stephen Lodge 2003-as internetes megjelenése óta immár a harmadik változatban ad információkat magáról és a szabadkőművességről. A Joomla! alapokra helyezett honlap minden hivalkodás nélküli, egyszerű dizájnnal és tartalmas cikkeivel hívja fel magára a figyelmet. Kiemelendő még a főként a kíváló Freemasons For Dummies blogból szemelgető szabadkőműves híreket közlő rendszere.

Az egykori budapesti Szent István páholy (1864) örökösének tekintve magát, az így majd 150 éves múltat magáénak mondható páholy büszkén hirdeti, hogy az 1999-ben hét mester szabadkőműves által újjáalapított páholy mára ötven fős létszámmal, élénk belső élettel rendelkező szervezetté nőtte ki magát, számos vezetőt adva a Nagypáholy tisztikarába.

A szokásos szabadkőművességről szóló információk mellett érdemes kiemelni a magyar szabadkőműves szerkezetbe újonnan bevezetett Royal Arch rendszert. Amint a weblap közli, a hazánkban működő három káptalan egyikét, a Cockfosters nevűt ők szponzorálják.



Kapcsolódó linkek:

http://www.ststephen.hu/

http://www.freemason.hu/

http://www.szabadkomuves.hu/

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum