A bejegyzések listája

2013. június 1., szombat

Da Vinci Titkai - logikai- és kalandjáték

A szabadulós játékok egyre szaporodó sorába most egy szabadkőműves ihletettségű is bekerült. Ez a Pániq Szoba alkot (egyelőre) legújabb produktuma. Lássuk a kedvcsinálónak a weblapjuk leírását:


A csapat egy Szabadkőműves professzor  évszázados rejtélyeket őrző dolgozószobájában találja magát. Ha megfejtik az apró feladványokat, majd a fő feladatot is, megtudják a titkot és sikeresen szabadulnak a szobából 60 perc alatt. Ha ez nem sikerül, sosem tudják meg a rejtélyes igazságot. Különleges módon a feladatok megoldása nem elegendő a kijutáshoz; a feladatokban kapott kódok alapján kell megfejteni a végső talányt, majd kijutni.
IMG_2926
A játékmenetet egyedülálló módon úgy alakítottuk ki, hogy minimalizáljuk a szerencsefaktort- vagyis a véletlenül megtalált nyomok, kulcsok, adatok lehet, hogy hamisak és rossz felé terelik a csapatot! A feladatok logikusan következnek, vagyis ha az egész szobát felforgatják a játékosok, nem pedig a sorrend alapján haladnak, akkor szabadulásukat veszélyeztetik.
2 fő számára elég nehéz feladat a kijutás, de nem lehetetlen. A pálya 4-5 fő számára a legoptimálisabb – sok asszociációra és egyéni munkára is szükség van a játék közben. A szoba maximum 7 embert tud befogadni, ennél többet nem tudunk beengedni.
IMG_2910
A Da Vinci Titkaiban nem kell félni rémisztgetéstől, hirtelen effektektől, ezért is ajánljuk bátran akár 8-9 éves kortól! Egy családnak is megoldható a játék, miközben a kisebbek sem unatkoznak.  A helyszín egy sejtelmes dolgozószoba, ahol évszázados titkokra derülhet fény.
Miután a csapat megérkezik, a játékmester ismerteti a szabályokat.  Ahogy rájuk záródik az ajtó, kizárólag magukra és az elrejtett feladványokra hagyatkozhatnak - 60 perc áll rendelkezésre, hogy megoldják a rejtélyt.

Forrás:

http://davincititkai.hu/a-jatek/

http://exitgames.hu/

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum