A bejegyzések listája

2009. szeptember 11., péntek

The Lost Serenity

Még csak hatan olvasták a Da Vinci-kód írójának új kötetét


A legjobb recept egy régen várt könyv körüli hírverésre, ha titokban tartják a mű tartalmát. Ezt a példát követi Dan Brown kiadója is.

A Da Vinci-kód írójának új kötetét eddig hat ember olvasta az egész világon, de az olvasóknak sem kell már sokáig várniuk, a könyv ugyanis szeptember 15-én jelenik meg. A kiadó az utolsó pillanatig őrizni akarja a The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) körüli titkokat, ezért a szokásoktól eltérően a média sem kapott előzetes példányt, ami alapján képet alkothatott volna a könyvről. A fordítási jogokat megszerző külföldi kiadóknak is türelemmel kell lenniük a megjelenés napjáig. Hírek szerint a világon eddig mindössze hat ember olvasta a teljes kéziratot, de ők is csak azután, hogy titoktartási szerződést írtak alá.

12 órát ölel fel

A regényről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az Angyalok és démonok, valamint A Da Vinci-kód című kötetekhez hasonlóan ezúttal is Robert Langdon professzor a történet főhőse. A mű mindössze 12 órát ölel fel, Washingtonban játszódik, és a szabadkőműveseket veszi górcső alá.

Az amerikai könyvipar - amely más ágazatoknál is sokkal jobban megszenvedi a gazdasági válságot - A Da Vinci-kód példátlan sikere után újabb csodában bízik az új regény kapcsán. A 2003-ban megjelent Langdon-történet világszerte a legtöbb példányszámban eladott felnőtteknek szóló regény volt, 81 millió darab fogyott belőle.

Kódfejtők a Twitteren

Dan Brown legújabb regényének reklámhadjárata a közösségi portálokat is elérte, a kiadó által felkért cég június óta csepegtet kódolt jeleket és utalásokat a Twitteren, a rajongók lázasan ügyködnek a jelek megfejtésén. Az egyik legnézettebb amerikai hírmagazin, az NBC Today című műsora is bekapcsolódott a rejtjelezésbe, ők a regényben szereplő helyszínekről közölnek titkos utalásokat.

A könyvet fordításban olvasóknak azonban még egy darabig várniuk kell a megjelenésre, de sok országban már komoly előkészületeket tettek arra, hogy a regény minél hamarabb megjelenhessen. Németországban például hat fordító várja a mű részleteit, hogy az októberi frankfurti könyvvásáron már a polcokra kerülhessen az új Langdon-kaland.

Forrás: http://www.fn.hu/kultura/20090911/meg_csak_hatan_olvastak/

Az amerikai szabadkőművesek  nagyon aggódnak Dan Brown új könyve miatt. Ahogy az Opus Dei a Da Vinci kód olvasói szemében az ördögi szervezet megtestesülése lett, hasonló effektustól tartanak a szabadkőművesek is, ha a könyvben Langdon professzor rossz véleményt alkotna róluk.

Mindenesetre várnak és készülnek - már előzetesen is megjelentek a szabadkőművességet megmagyarázó könyvek (még a régi címre, a Solomon's key-re támaszkodva).

Sőt, legújabban egy weblapot is szenteltek a könyv állításainak helyretételére.


Még újabban kiderült a nagy titok.

* The novel revolves around Robert Landon's attempt to save his beloved mentor, Peter Solomon. (So that's where "The Solomon Key" comes in.)

* As in The Da Vinci Code, there is an important truth that mankind must learn, and a sicko pain-loving enemy, "with a hidden past and ... many faces" who must be dealt with.

* Freemasonry is prominently featured in the novel, and it looks as if the Masons are the good guys.

* In the Dan Brown universe, Freemasonry includes such luminaries as Albert Einstein and Albrecht Durer.

* Famous physicists from history make appearances, including Isaac Newton, Erwin Schrodinger, and Neils Bohr.

* The reviewer hints at a religious outlook in the novel to the effect that no religion has a monopoly on the truth.

Tehát a szabadkőművesek a "jó fiúk".

Kár volt annyira aggódnotok...

Forrás: http://lostsymboltweets.blogspot.com/2009/09/exclusive-dan-browns-novel-reviewed-in.html


Források:

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2009/09/nyt-booksellers-anticipate-big-week.html

http://www.voxy.co.nz/national/freemasons-statement-re-dan-brown039s-new-book/5/23903

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2009/09/washington-post-washington-is-about-to.html

http://blog.beliefnet.com/news/2009/09/new-dan-brown-novel-means-extr.php

http://www.freemasonlostsymbol.com/

...

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum