A bejegyzések listája

2009. szeptember 28., hétfő

Újabb per szabadkőművesek között - most Észak-Írországban

Az Antrim megyei helyi nagypáholy vezetősége évek óta megosztott, az egyes tisztségviselők között feszültség uralkodik. Ennek megoldására a központi, dublini irányító testület mediátori (közvetítői) tevékenységet kezdett és ezzel - látszólag - meg is oldotta a vitás kérdéseket.

Most mégis polgári pert indított két helyi vezetőségi tag - Stewart és Brian Hood, apa és fia - az antrimi nagymester ellen. A belfasti bíróság ennek kapcsán beidézte tanúskodásra Írország nagymesterét is.

A perindító Hood-ok kijelentették, ők boldogak, hogy szabadkőművesek lehetnek, de megdöbbentette őket, ahogy a helyi vezetés az ügyeket intézi. S mivel a szabadkőművességen belüli eljárás nem vezetett eredményre, kénytelenek voltak a polgári bíróság elé vinni az dolgot.

Az egész ügyet azok a 2007-ben titokban felvett magnószalagok indították el, amelyeket a vezetőség tanácskozásairól készítettek és szétküldtek a helyi szabadkőműveseknek.


Források:

http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/legal-action-could-lift-the-lid-on-northern-irelands-freemasons-14502212.html

http://clericalwhispers.blogspot.com/2009/09/freemasons-legal-fight-rocks-secret.html

http://www.irish-freemasons.org/Pages_GL/Web_Sites_Craft/Lodge_PGL_Antrim_Officers.html

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum