A bejegyzések listája

2010. december 21., kedd

Honlapot indított a szegedi Universum páholy

A szegedi Universum páholy - amely eddig a Nagyoriens weblapján szerepelt csak a "Páholyok" menüpontban - most saját weblapot indított.

A honlap nagyon tetszetős, szépen felépített, de azért szeretném néhány problémára is felhívni a figyelmet:

A weblap menürendszere csak a statikus tartalmat támogatja, nincsen helye az esetlegesen ezekbe nem beleférő újabb anyagoknak. Ilyen pl. a Nacsády Péter interjú és a Neves magyar szabadkőművesek lap, amelyek a páholy történetéből érhetők el, de nem igazán oda tartoznak. Legalábbis a Neves magyar szabadkőműveseknek illene egy menüelem a főmenüben. A Nacsády interjút pedig talán egy Friss információk, vagy valami hasonló alá lehetne elhelyezni, ahol helye lehetne más anyagoknak is.

Ügyelni kellene a helyesírásra is. A SZABADKŐMŰVESSÉG rövid története lapon rengeteg vesszőhiba van, pl: "A Szovjetunióban, 1922-ben", "Portugáliában, 1935-ben", "A Csehszlovák Köztársaságban 1938-ban, az első bécsi döntés" idézetekben - és még sok helyen - felesleges a vessző.

Ahol idézet szerepel, ott meg kell adni a forrást. Ez megint csak A SZABADKŐMŰVESSÉG rövid történetében fordul elő; pontosabban hiányzik. Az, hogy Rákosi kérte volna felvételét, szerintem városi legenda; én legalábbis komoly forrásban nem olvastam.

Még egyszer gratulálok a kiváló webmesteri munkához; s ha a fenti problémák is megoldódnak, akkor tényleg büszke lehet honlapjára a páholy.

Kapcsolódó lapok:

http://www.universumpaholy.hu/

http://www.nagyoriens.hu/


http://www.nagyoriens.hu/node/36

http://www.universumpaholy.hu/oldalak/fejlec.php?id=interju_nacsadypeter

http://www.universumpaholy.hu/oldalak/fejlec.php?id=hirestagok

http://www.universumpaholy.hu/oldalak/szabadkomuvessegrol.php

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum