A bejegyzések listája

2007. október 17., szerda

Szabadkőműves az MI-5?

Szabadkőműves az MI-5?

Ha valaki nézi az MI-5 című, az egyik titkosszolgálatról szóló angol filmsorozat epizódjait, meglepetésben lehet része. Időről-időre feltűnik benne a londoni szabadkőműves nagypáholy székháza, a Freemason's Hall. Amikor megláttam, nem tudtam hova tegyem a dolgot, talán már az angol kémfilmek is terjesztik az összeesküvéselméleteket? Aztán néhány kattintás az interneten megoldotta a rejtély titkát:

"Spooks is a British television drama series, produced by the independent production company Kudos for BBC One. The title derives from a popular colloquialism for spies, as the series follows the work of a group of MI5 intelligence officers at Thames House (though Freemasons' Hall in Covent Garden is used to represent it in filming). In the United States and Canada the show is aired under the title MI-5."

Vagyis a Kudos produkciójában készülő brit televízió sorozat az MI5 egyik olyan csoportjának kalandjait követi nyomon, amelyik a Temze Házban (amelyet a Konvent Kert közelében álló Szabadkőműves székház "személyesít" meg) dolgozik.

A londoni szabadkőműves székház (majdnem) ugyanolyan szereplő, mint a színészek és én azt is valószínűnek tartom, hogy rendes gázsit is kap a filmért.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spooks

Vagy a tájékozatlanabb külföldi ügynököknek van címezve a dolog, hogy ha vissza akarnának vágni az MI-5-nak, akkor a szabadkőműveseket találják el? :)))

[Eredetileg: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=72334526&t=9027376]

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum