A bejegyzések listája

2009. május 5., kedd

Szabadkőműves mókamesterek

Kínos ügybe keveredtek az amerikai mókamesterek, a "Royal Order of Jesters" egyes tagjai. Mint kiderült, a vidámságot, az élet élvezetét célul kitűző társaság egyes összejövetelein prostituáltak és drogok szolgálták e célokat, s ennek megszervezésében a társaság egyes prominens tagjai aktívan részt vettek.

A dolog nem lenne túl nagy horderejű, hiszen sok szex klub és más társaság kapcsán voltak ilyen, a törvény határán egyensúlyozó vagy akár azt túl is lépő esetek. A kínos az, hogy a dzseszterek az amerikai szabadkőművesség részét alkotják. A mintegy 22000 főnyi tagság meghívással kerül a szervezetbe - de csak a jótékonysági kórházak fenntartásáról és a fezviseletükről ismert shrinerek közül. A srájnerek pedig kizárólag mesterfokú szabadkőművesek lehetnek.

A Mókamesterek Királyi Rendjének vezetői persze elszigetelt esetekről beszélnek, bár az oknyomozó riporterek számos, a mostani esettel ellentétben biróság elé nem került ügyről is beszámoltak. Mindenesetre az USA mintegy másfél milliónyi szabadkőművesét képviselő tisztségviselők aggódnak amiatt, hogy az egész szervezetre vethet rossz fényt a dolog. Felmerült már az is, hogy fel kellene oszlatni e Királyi Rendet, de legalábbis megszüntetni a kapcsolatot velük.

Kapcsolódó linkek:

http://www.iroj.org/

http://buffalo.fbi.gov/dojpressrel/pressrel08/prostitution090408.htm

http://www.buffalonews.com/home/story/660251.html

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2009/05/federal-probe-of-jesters-expands.html

http://www.freemasoninformation.com/2009/05/royal-order-of-jesters-and-bizzare-sex-acts/

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum