A bejegyzések listája

2010. április 4., vasárnap

Szabadkőművesek adatbázisa az Interneten

A családfa- és helytörténeti kutatóknak szánt, előfizetéses alapon működő internetes adatbázis-szolgáltatás, a RadixIndex 2000. február 1-jén indult. Mostani, tizedik születésnapján újabb adatforrásokkal bővült az adatgyűjtemény, így áprilisra mintegy 2 millió rekord áll a kutatók rendelkezésére. A bővítés egyik forrása A Magyarországi Symbolikus Nagypáholy főhatósága alatt dolgozó szabadkőműves páholyok tagjainak névsora : Hivatalos kiadás / kiadja a magyar királyi belügyminiszter. - Budapest : Magyar Királyi Állami Nyomda, 1920. - 263 p. című kiadvány, amelyet a szabadkőművesség 1920-as feloszlatása és irattárának elkobzása után adtak ki.

Bár a szolgáltatás fizetős, tehát a részletes adatokat csak az előfizetők érhetik el, azt már ingyenesen is meg lehet tudni, hogy valaki szerepel-e az adatbázisban, azaz szabadkőműves volt-e?

Be kell írni a "vezetéknév keresés" mezőbe a keresett személy vezetéknevét, majd elküldve megkapjuk az adott nevű emberek listáját néhány alapadattal. Ha az "Információ jellege" mezőben az szerepel, hogy "Foglalkozás, szül. hely, év, tagság", akkor az információ forrása a szabadkőműves páholyok tagjainak névsora, tehát az illető szabadkőműves volt. Ha arra is kíváncsi valaki, hogy melyik páholyba mikor vették fel az illetőt, azért már fizetni kell.

Mintapélda: ellenőrizni akarjuk Lavotta Rezső szabadkőművességét.

Keresett vezetéknév: LAVOTTA

Figyelem! A RadixRef csak forrásokra való utalásokat tartalmaz!
Vezetéknév, keresztnév, hely szerint rendezve

NévSzületési helyEgyéb helyIdőszakInformáció jellegeInformáció
terjedelme
Adat lehívása
Lavotta Jenő, izsépfalviErdőbényeSzikszóElső világháborúSzem. története + egy kis fotó1 bekezdéselőfizetőknek
Lavotta Jenő, izsépfalviErdőbényeSzikszóKét világháború közti korszakSzem. története1 bekezdéselőfizetőknek
Lavotta RezsőBpestKolozsvárXX. század 1. negyedeFoglalkozás, szül. hely, év, tagság1 vagy 2 sorelőfizetőknek


Az információ jellege mezőben a "Foglalkozás, szül. hely, év, tagság" utal arra, hogy Lavotta Rezső szerepel a szabadkőművesek adatbázisában.

Jó keresgélést!

A Radixref címe: http://www.radixindex.com/databases/pv002001.shtml

Kapcsolódó link: http://www.radixindex.com/indexhu.htm

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum