A bejegyzések listája

2010. december 16., csütörtök

Reklám Raffaynak

Amióta felkerült a Profán könyvek szabadkőművességgel foglalkozó listájára Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt című műve, többen is megkritizáltak, mondván, hogy nem kellene reklámoznom.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem reklámozom, mindössze a témakör gyűjtőjeként és teljességre törekedve beveszem a listába. Tudom én is, hogy Raffay szélsőjobboldali politikusként és történészként milyen elveket vall, ezeket én nem osztom, sőt elítélem. Amint kezembe kerül a könyv, ki fogom fejteni konkrét ellenvéleményemet. Azért merem megelőlegezni, hogy ellenvéleményem lesz, mert a Trianoni Szemlében néhány részlet már megjelent Raffay művéből, s azok alapján megállapítható, hogy tendenciózusan idéz, értékel és von le alaptalan és rosszindulatú következtetéseket a szabadkőművességgel kapcsolatban.

Önmagában ennek a könyvnek a megjelenése nem lenne kritikus, azonban jellemzője közállapotainknak.A magyar társadalom egy részében - sajnos úgy látom, hogy növekvő részében -  terjednek a szélsőségesen jobboldali, rasszista, antiszemita és cigányellenes nézetek. S ennek az igénynek - amelynek már fizetőképes kereslete is van (lásd: Forradalmi pénzgyár – a kuruc.info pénzügyei) - a kielégítésére készségesen állnak rendelkezésre egyes lelkiismeretlen vagy éppen ilyetén meggyőződésű értelmiségiek. Az írástudók árulása újfent bekövetkezik. S hogy kerül ide a szabadkőműves-ellenesség? Az zsidókra alkalmazott klasszikus kódszó a szabadkőműves, ráadásul ennek a használatával sokkal szélesebb kört lehet megbélyegezni. Már, ha sikerül szitokszóként elterjeszteni a közbeszédben. Mindenesetre törekszenek erre. S már nem csak a Kuruc infó, Szentkoronarádió és más hasonló szellemiségű és színvonalú internetes orgánumok, hanem egyes városok hivatalos honlapjai is. A fasiszták már az önkormányzatokban vannak.

S ehhez vonalhoz csatlakoznak egyes egyetemi katedrával, kutatói rangokkal és címekkel feldíszített figurák, mintegy megemelve, a társadalmi elfogadottságba kívánván integrálni ezeket az ordas eszméket, a kirekesztést, az összeesküvés-elméletek ostobaságait és a szóban forgó szabadkőműves-ellenességet.



Kapcsolódó linkek:

http://szkp2.blogspot.com/

http://szkp2.blogspot.com/2010/12/raffay-erno-szabadkomuvesek-trianon.html

http://www.athenaintezet.eu/fokuszban/olvas/1

2 megjegyzés:

Karcsi írta...

"Tudom én is, hogy Raffay szélsőjobboldali politikusként és történészként milyen elveket vall"

no, ebből a rövidke idézetből azonnal látszik, h nem tudsz te semmit

Lalo írta...

Mit kellene tudnom?

Te mit tudsz?

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum