A bejegyzések listája

2009. július 17., péntek

Szabadkőművesek a dégi kastélyban

Beszélgetés a dégi Festetics-kastélyban a szabadkőművességről és a titkos társaságok történetéről Csorba László történésszel.

2008. június
A riportok a Közkincs című műemlékvédelemmel, régészettel, műtárgyvédelemmel foglalkozó magazinban hangzottak el a Klubrádióban. Mivel a riportok esetenként több évesek, azért nem minden elemükben tükrözik a jelenlegi állapotokat.
A riportokat a Közkincs szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Olivér készítette. A hanganyagok egészének, vagy részleteinek másolása, azoknak ismételt közzététele tilos!

Hangos térképen a műemlékek

2009. július 15. 11:01
A játékon, műemléki adatbázison és a magazinon túl már online rádióriportokkal is várja a műemlékem.hu az ország épített öröksége iránt érdeklődőket. A Közkincs című műemlékvédelemmel, régészettel foglalkozó magazin helyszíni riportjaiból első körben csaknem nyolcórányi hallgatnivaló került fel a portálra.


„Vasvillával védték meg a műemlékesektől a templomot, Szeged eltűnt vára, Ágyúgyár a Bodrog partján, Elveszett székesegyházról mesélnek a kövek, Az igazi magyar autó: megmenekül az első márkakereskedés?, Újjászületik az esztergomi dzsámi, Dömösi prépostság: térképünk a Képes Krónika, Szabadkőművesek a dégi kastélyban” – csak néhány a helyszíni riportok közül, amelyek mostantól meghallgathatóak a műemlékem.hu Hangos térkép rovatában.

A rádióriportok eredetileg Kovács Olivér Közkincs című műsorában hangzottak el a Klubrádióban. Természetesen az országban egyedülálló műsor több mint hat éves történetének nem került fel valamennyi riportja: a portálon csupán válogatást hallhatnak azokból, amelyek továbbra is aktuálisak.

A műemlékem.hu készítői a későbbiekben mind több és több riportot igyekeznek majd a Hangos térképben hallgathatóvá tenni. Nem csak a Közkincs friss anyagait lehet majd meghallgatni, de az archívumot is bővíteni fogják, hogy egyre több műemlékről, feltárásról hallgathassák meg az olvasók magukat az érintetteket. A portálon így lehetővé válik, hogy miközben a böngésző egy-egy műemlék leírását és a hozzá tartozó fényképeket nézi, felidéződjön hangban is az épület múltja.

A rovatnak természetesen nem véletlenül szerepel a címében a térkép szó: a látogatók nem csupán cím alapján válogathatnak a 8-22 perc közti hosszúságú riportok között, de nagyítható térképen is megkereshetik a meghallgatni kívánt anyagot.

Forrás: http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=25331

A hangos térkép: http://muemlekem.hu/hangosterkep

A dégi beszélgetés: http://muemlekem.hu/hangosterkep?id=4

Nincsenek megjegyzések:

A legolvasottabb bejegyzések

Blogarchívum